Filléres MT4171 mini USB DVB-T vevő

Korábban olvastam egy blogbejegyzést, amiben egy TP-Link routert használ fel arra a tulajdonosa, hogy IP-re ültesse a DVB-T adókat. Mivel van egy elfekvő TP-Link routerem, úgy gondoltam egy próbát mindenképpen megér, de költeni a lehető legkevesebbet akarok rá. A jel veszteségek (és az utánajárás) minimalizálása érdekében hagyományos antenna csatlakozással kellett rendelkeznie, ellentétben a blogbejegyzésbe találhatóval.

Kis keresgélés után találtam az eBay-en az MT4171 típusjelzésű, USB csatlakozós, mini DVB-T vevőre. Az ára $7.49 (itthon $25 körül kapható ugyanez).

A fizetés PayPal segítségével történt, a kereskedő nem is fogadott el más fizetési formát, a szállítás a származási helyet figyelembe véve mindössze 2 hetet vett igénybe, viszont követési számot nem kaptam. A csomag érkezésének napján a szállító cégtől kaptam egy e-mailt, amiben érdeklődnek: megérkezett-e a termék, mindent rendben találtam-e a szállítással, szükségem van-e valami információra. Egy kínai szállítótól szerintem ez igazán figyelemre méltó.

A csomagolás a lehető legolcsóbb: 2 darab, tenyérnyi habszivacs közé helyezett vevő, mini CD és egy mágneses talpú botantenna.

Olvass tovább…

2013.07.31. 08:42 - legyes

Kínai, Android TV Box DVB-T vevővel (ismert még: ET-02, HD16T neveken)

A Pandawill.com -ot elég gyakran böngészem, régóta szemezek robotos médiajátékossal, de még kínában is túl drágának tartom ezeket. Korábban Asus O!Play-em volt, amit eladtam (lassúsága, butasága miatt). Majd  az aktuális Happy Deal hírlevelek között egy gyöngyszemre bukkantam: ET-02 Android TV Box, beépített DVB-T vevővel, $39.90 áron. Az ár tetszett, mert az O!Play-ért kapott pénzem belül maradnék. Viszont azért ennyi pénzért (vagy akár 2x ennyiért) nem várhat csodát az ember fia. Az első dolog, aminek mennie kellett az XBMC. Ezt vagy izomból kell tudnia, vagy vasból. Nos az AmLogic SoC és az izom szó még csak egy szövegkörnyezetbe sem kerülhet, így maradt a hw támogatás. Kicsit kiműveltem magam a témában és úgy tűnt a legtámogatottabb az AmLogic SoC család, így belefogtam.

4 hét várakozás után megérkezett a kütyü, amihez az ingyenes szállítás ellenére a Magyar Posta oldalán is követhető szállítási azonosítót kaptam. A doboz igényes, az összeszerelés minősége is jó.

Olvass tovább…

2013.07.23. 08:57 - legyes