DigiSpark (Arduino) és 8×8-as LED matrix

Utoljára középiskolában volt lehetőségem arra, hogy mikrovezérlőkkel játszadozzak. Szerencsére az évek alatt nagyon sok megoldás jött ki, szemtelenül olcsón, így most már mindenki hozzájuthat egyhez és minimális programozási ismerettel is működésre bírhatja kis kütyüjét.

Egy korábbi projekthez vásároltam DigiSpark-ot, ami igazán jó és olcsó kis játékszer. Ugyanettől a cégtől van Oak-om is, ami sajnos nem lett a kedvencem, mert hozzáláncolták a Particle.io felhőhöz. Az Oak sokkal tetszetősebb, mert eleve rendelkezik WiFi-vel, több rajta a kidrótozott I/O, viszont jelen pillanatban még beüzemelni sem lehet particle.io-s hozzáférés nélkül (jó, van soros hackelés hozzá, de fejleszteni rá nem lehet lokálisan). A DigiSpark elérhető eBay-en is (opensource hardware, szal’ bárki készíthet egyet magának), szemtelenül olcsón. Hátránya, hogy csak 5 I/O csatlakozója van, és 3 csatlakozó van elkülönítve tápfeszültség célokra ( Vin, GND, 5V). USB-ről programozható, így nem kell soros-USB átalakító, viszont sajnos az USB csatlakozója csak USB HID kompatibilis eszközök működtetésére használható, soros kommunikációra nem (pedig jó lett volna a Mikrotik LCD projekthez). Olvass tovább…

2016.08.07. 13:57 - legyes

LCD 2×16 csatolása Mikrotik USB portjához

Régóta szeretnék már Arduino-val Mikrotik API-t piszkálni, de sajnos még nem találtam rá megoldást. Láttam 1-2 videót, ahol bizonyos adatokat olvasnak ki Mikrotikből, de sajnos nulla vagy közel nulla dokumentáció van hozzájuk. A leghasznosabb forrást itt találtam, de ez közel sem volt elég a művelethez: http://forum.arduino.cc/index.php?topic=165567.0 .

mikrotik-arduino0

Ami szükséges a mókához (a Routerboardot kivéve minden párszáz Forintért megvehető eBay-en):

…vagy egy Arduino Nano, amire a soros chip integrálva van, így egy kütyüvel kevesebb. Abból épp nincs itthon.

Olvass tovább…

2016.07.25. 17:50 - legyes