Lassú az nginx a linux subsystem for Windowsban futtatva

Mióta elérhető a unix/linux subsystem for Windows, végre mindenféle kínálódás nélkül át lehet térni a locahost PHP fejlesztésre. Természetesen, mint minden Windows alatt futó virtualizációnak is (a Hyper-V is ide tartozik) a hálózatkezelés még mindig komoly problémája. Ezért például sok, népszerű víruskeresővel egyáltalán nem használható, akkor sem, ha a víruskeresőt inaktiváljuk, teljesen el kell távolítani. Továbbá a másik tipikus probléma, hogy az nginx hol gyors, hol pedig hihetetlenül lassú.

Az /etc/nginx/nginx.conf -hoz adjuk hozzá az alábbi bejegyzést, majd indítsuk újra az nginx-szet:

fastcgi_buffering off;

Forrás: https://github.com/Microsoft/WSL/issues/2100

2018.12.22. 06:31 - legyes

Apache .htaccess konvertálása nginx konfiggá

Nem vagyok kibékülve az indiánnal, mert hihetetlenül zabálja a memóriát. Plusz olyan default beállításai vannak, amik utat nyitnak a hackeléseknek. Továbbá a .htaccess fájlok miatt sok esetben biztonsági kockázatot is jelent.

Nginx párti vagyok, még ha csak Google alapján konfigolom is. Egyre többször találkozom azzal az igénnyel, hogy Apache-ra írt oldalnak kellene működnie nginx alatt. A Winginx oldala a legnépszerűbb ilyen online konverter, de nekem sohasem volt jó, amit dobott. Viszont találtam egy használhatóbbat: http://www.anilcetin.com/convert-apache-htaccess-to-nginx/

2016.03.29. 13:43 - legyes