Raspberry Pi, ami pont nem jó semmire

RpiA játszós miniPC világban mindenki bele van őrülve a Raspberry Pi-be, mióta csak megjelent. Erre még rá is tettek egy lapáttal a netes hírmagazinok, hogy mekkora szuper kezdeményezés, végre van elérhető árú eszköz, ami miniPC-ként is használható, a gyerek tanulhat rajta programozni és elektronikai vezérlési projektekkel is szórakoztathatja magát. Hát a marketing gépezet itt is sokkal erősebb volt a termék valódi értékénél. Miért is?

Olvass tovább…

2016.08.12. 17:03 - legyes

Az első Android PC: Remix Mini 2G/16G

A mai napon – 17 nap után –  végre megérkezett a Remix Mini 2G/16G Kickstarter változata, ami $40 áron volt támogatható, listaára az Amazonon ebben a pillanatban $69.90.

Igényes dobozban érkezett, aminek minden sarka kellőképpen meg volt horpasztva, de szerencsére a tartalma nem sérült. Kibontás után egy fekete, folyami kavicsra emlékeztető, puha műanyaggal borított, pici eszköz találunk, egy Eu szabványú tápot és egy nagyon rövid HDMI kábelt. Furcsa, hogy a táp nem a kínai egyentáp, hanem egy picivel igényesebbnek kinéző példány. Méretre maga az eszköz alig nagyobb egy átlagos egérnél. Technikai leírás a bejegyzés végén.

Mi értelme is van egy ilyennek?

Van benne 2GB RAM, 16GB háttértár (+microSD), Chrome böngésző, YouTube kliens, legális Word, Excel, PowerPoint, … és minden egyéb probram, ami Android alatt is elérhető a Google Play áruházból. ES File Explorer segítségével hálózatról is megnyithatunk Office dokumentumokat és szerkeszthetjük is, teljesen legálisan. Természetesen nem egy teljes értékű Office csomagról van szó (pl. nincs makró támogatás), de egy átlag felhasználónak elég. Olvass tovább…

2015.11.24. 23:38 - legyes