MyAudio Series 9 (Tesco-tablet) custom ROM (AOKP / CyanogenMod9 és 10)

Ez a post már nagyon-nagyon régi. A fájlokat el kellett távolítani, egyéb okok miatt. Javaslom a FreakTab és a VonDroid fórumokat.

A legkisebb is számít hipermarketben kilóra osztották a MyAudio Series 9 tabletet. A használt aukciós oldalakon már fel is  bukkantak másfélszeres áron. A kütyüben egy Allwinner A10 1GHz processzor van, 1.2GHz-re tuningolva “gyárilag”. Egy YouTube videón felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy nekilátunk feltenni egy custom ROM-ot, hátha használható lesz böngészésre is. Ugyanis ez a proci még tuningolva is teljesen alkalmatlan webezésre. Először sikerült is letéglásítani a cuccot, plusz a mentés is odalett :blink: .  Több Eken IMG próbálgatás után meglett a megfelelő kernel modullal rendelkező compatibility.zip és az eredeti IMG-t tartalmazó fájl is.

Tapasztalatom szerint az AOKP egy picit jobbnak tűnik, mint a Cyanogen 9-es. A Cyanogen 10-ben nem megy az USB mass storage, csak terminalos scripttel. A ROM-ok szerintem az épp használható sebességet ütik meg, a webböngészés élvezhetőbb a custom ROM-okkal a gyárihoz képest. Az egyedüli bug, a WiFi elalvása, ugyanis nem ébred fel újra, de a gyorsmenüből egy gyors ki/be kapcsolás megoldja.

Tuningolni nem nagyon érdemes, a fórumok szerint 1.15GHz-n stabilan megy (ez nem ment system.ui.app állandóan meghalt), 1.2+ GHz-n pedig szinte azonnal fagy. Kb. 1.1GHz-n volt stabil. Governorok közül alap a smartassv2, piszok gyorsan állítgatja az órajelet 60MHz és 1GHz között, de ha alszik a tablet, akkor a screen lock picit lassan jön elő. Az órajel emelésével drasztikusan emelkedik az elfűtött energia mennyisége is, szal’ _szerintem_ nem érdemes 1050MHz felé menni.

Böngészésre a Dolphin HD és a “gyári” böngésző volt használható, minden más elviselhetetlenül lassú volt. A játékok és a videók (MX Player HW decoding!) teljesen jól mentek rajta, a Trebuhet launchert érdemes ADW EX-re vagy APEX-re cserélni.

A készülékben bekövetkezett károkért sem én, sem a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak. Ha téglásítottad mégis a kütyüt, olcsón megveszem 🙂

Az alábbi leírás vázlatos lesz, aki még sohasem csinált ilyet a telefonján, annak amúgy sem ajánlom.

 • Engedélyezzük az USB hibakeresést a rendszerbeállításokban a táblagépen
 • Csatlakoztassuk a számítógépre USB-n keresztül (ha drivert kér, benne van a csomagokban alább)
 • Indítsuk el a számítógépen a Sausage scriptet
 • Írjuk be a scriptben a 13-as számot, majd ENTER után kövessük a megjelenő utasításokat (ha minden jól megy, akkor fájlokat másol a telefonra), ha végzett írjunk be egy “Q”-t és nyomjunk ENTER-t
 • Másoljuk fel a BELSŐ memória gyökerébe (a számítógépen az első meghajtó a tabletről) a compatibility, a Cyanogenmod9/AOKP, és a Google apps zipet (A Cyanogen oldaláról letölthető ha nincs meg)
 • Tartsuk nyomva hosszan a bekapcsoló gombot, amíg a tablet teljesen ki nem kapcsol (Nem jó, ha menüből kapcsoljuk ki!)
 • Tartsuk lenyomva a Hangerő – gombot, közben tartsuk legalább 10 másodpercig benyomva a bekapcsoló gombot, majd engedjük fel a bekapcsoló gombot, és amint a képernyőn megjelenik valami, egy pillanatra engedjük fel a Hangerő – gombot, majd tartsuk újra lenyomva, amíg a recovery be nem jön
 • A recoveryben a Hangerő + és -, valamint a Vissza és a Bekapcsoló gombbal navigálhatunk. A Bekapcs. gombbal okézhatjuk a választott sort. Az SD kártyát ez a recovery nem látja, de a belső memóriát igen (a recoveryben az zip telepítés menüjének legalján van)
 • Teljes data wipe / factory reset után sorban válasszuk ki a zip-eket (1. ROM, 2. Compatibility, 3. Google Apps), és telepítsük. A telepítés után a recovery főmenüjében válasszuk a “Fix permissions”-t, ugyanis a G-szenzor csak ezután fog működni

Ha (n)agy baj történt, akkor sem kell megijedni, van gyári firmware és hozzá a visszaállító program. Az Allwinner A10-es kütyüknél úgy lehet gyári firmware image letöltő módba lépni, hogy hosszú kikapcsolást nyomunk neki (legalább 5-6 másodperc), majd nyomva tartunk egy gombot – ami nem a bekapcs gomb -, közben nyomunk egy 2 másodperces bekapcs gombot, majd nyomkodni kezdjük a bekapcs gombot (persze közben tartjuk a másik tetszőleges gombot is lenyomva).

Ha nem menne az érintőképernyő és/vagy a g-szenzor, akkor a recovery-ben (fentebb leírva) nyomjunk egy “Fix permissions”-t.

… ami pedig kellhet hozzá:

UPDATE #1: Ami megmaradt nekem a fájlokból itt elérhető: http://vps.computech.hu/d/myaudio/

 

Gyári visszaállító image: http://www.legyes.hu/download/myaudio/2K_9_7inch_software.img és hozzá a driver+program: http://www.legyes.hu/download/myaudio/tool_livesuit.zip és a ClockWork Recovery telepítés és driver http://www.legyes.hu/download/myaudio/SausageScript.zip

Compatibility zip: http://www.legyes.hu/downlaod/myaudio/myaudio-compatibility0.0.2j.zip

Android ICS 4.04 AOKP: http://www.androidfilehost.com/main/Allwinner_A10_Developers/christiantroy/aokp/ és CyanogenMod 9 http://www.androidfilehost.com/main/Allwinner_A10_Developers/christiantroy/roms/

Android 4.1.1 CyanogenMod 10 : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1821398

Forrás: http://translate.google.hu/translate?sl=pl&tl=en&js=n&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fforum.android.com.pl%2Ff597%2Ftablet-myaudio-i-cyanogenmod9-197792%2Findex5.html

 • atesz

  szia. sikerült a gépet megtéglásítani, helyrehoztuk, annyi vele a probléma hogy nem kapcsol be a Wi-Fi. Nincs valami ötleted, hogy hogyan oldjuk meg ezt a problémát? Talán egy új compatibilty.zip lenne a megoldás? Előre is köszönöm.

 • LeGyEs

  Hát, én azt javasolnám, hogy próbálkozz egy teljes törléssel, és egy teljes visszaállítással. Akár többször egymás után. A custom ROM-ok esetében a WiFi kezelés problémás, akkor szokott előjönni a gond, ha elalszik az Android, majd visszaébreszted. Ilyenkor a WiFi “beragad” és szívja is az akkut rendesen. Sajnos nem követem a ROM-ok alakulását, így nem tudom megoldották-e ezt a gondot, de az XDA-Developers oldalán Az A10 fórumban érdemes olvasgatni.

 • Varga Jani2

  Szia!
  Kipróbáltam mind2 Rom-ot de se a érintőképernyő se a g szenzor nem működik. Ezután vissza telepítettem a gyárit de még mindig nem működik :cwy: . Nézelődtem a neten de nem találtam megoldást. Van valami ötleted vagy szerviz és fizettek ? Köszönöm.

 • legyes

  @Varga Jani2
  Szia,

  Először is egyeznie kell a tablet típusának, ugyanis így kisebb eséllyel lesz különböző hardware benne.
  Gondolom így csináltad:
  1. teljes törlés (data, cache)
  2. recovery-ből ROM telepítés
  3. recoveryből compatibility.zip telepítés
  4. recoveryben fix permissions
  5. reboot, sok-sok türelem

  Ha még mindig nem menne, próbáld meg újra (nekem volt, hogy harmadszorra lett jó). Compatibility.zip-ből találni másféléket is, ha tudod melyik milyen alkatrész pontosan, akkor a zipben látod a kernelmodulokat és abból tudni, hogy jó lesz-e a tiedhez

 • 97kookler

  Szia!
  Nekem van azt írja hogy megsérült a belső sd kártya és az lenne a kérdés hogy hogyan tudnám formázni mert ahogy néztem a rendszerből nem lehet cwm recoveryből pedig ezt írja:no app2sd partition found ha partícionálom a cwm-ből és utána próbálkozok akkor is ugyan ez. Van valami ötlet?

 • legyes

  @97kookler
  A “no app2sd partition” téged nem izgat, mert az app2sd partíciót az SD kártyán hozza (hozod) létre (EXT2/3/4 típusú). Erre csakis abban az esetben van szükséged, ha kevés a belső memória a készülékben és a cache-t, programokat át akarod tenni SD kártyára. Viszont ennél a készüléknél erre nincs szükség, így figyelmen kívül kell azt hagyni. A recoveryben való particionálás csakis az SD kártyára vonatkozik, a belsőre nem.
  Meddig jutottál el a folyamatban? Gondolom a wipe data/cache megvolt a ROM előtt.

 • csomaa

  @legyes
  Szia! Nagyon sokat segítettél az egész bejegyzéssel. Mindent sikerült megcsinálnom, gyorsabb a gép mint volt. 1 óriási bajom van: nem működik a wi-fi. Nem zavarna ha pl. lenne rajta mobilnet de így csak egy darab kijelző az egész. Kérlek segíts tanácstalan vagyok!!! 🙁 :unsure:

 • legyes

  @csomaa

  Ha nem működik egy alkatrész, akkor a legtöbb esetben a megfelelő kernel modul hiányzik. Ezt javítja a fentebb írt compatibility.zip. Ezt a ROM telepítése után, a készülék újraindítása nélkül kell megtenni. Utána babonából még egy fix permissions sem árt. A fentebb leírt ROM-oknak volt olyan baja, hogy a WiFi nem képes elaludni (ami szépen szívta az akkut). Azóta valószínűleg már vannak újabb ROM-ok és/vagy kernelek+kernelmodulok. Mivel nincs ilyen kütyüm, nem tudok vele kísérletezni.
  Az is elképzelhető, hogy más WiFi modul van a te készülékedben, de erre – ennél a típusnál – kicsi esélyt látok.
  Valamint érdemes másik ROM-ot megpróbálni, ellenőrizni, hogy a letöltött fájlok nem-e sérültek (újra letölteni), és érdemes resetelni.

 • tolnaizoltan

  Szeretnék kérdezni , ugy jártam , hogy egy ilyen tabletet frissiteni akartam , ráment egy másik verziónak a firmware je , és most csak fehér világitó kijelzó van , az a bizonyos gyári firmvare letöltő menü nem jön elő , hogy a rávaló gyári firmvaret visszategyem.Akkor ez most kuka?

  • legyes

   Nem kuka szerintem. A gyári firmware letöltő elég nehezen jön elő, van hogy sokszor kell próbálkozni, de arra vigyázni kell, hogy ne legyen lemerülve az akku. Rossz firmware-ek után is sikerült már lábra állítani, első próbálkozásnak kapásból csak a háttérvillany működött, semmi más 😀

 • Dexter68

  Szia (-sztok) gyári rommal (Root+SU van) hogy lehet megoldani, hogy minden app-ot (widgetek kivételével) át tudjam pakolni a „nand flash”-re?

 • zex

  Sziasztok!

  Egy MyAudio 9 (916v) került hozzám azzal, hogy lejelszavazta a gyerek és nem tudnak belépni… Aztán sikerült leformáznom a tabletet, így most már semmi sem indul el rajta… Próbáltam a fent leírtakkal helyreállítani a gyári FW-t, de sajna nem sikerül.. 🙁 Esetleg tudna valaki segíteni? A LiveSuit vagy nem is ismeri fel, vagy azt mondja, hogy nem kell FW-t frissíteni… 🙁

  Eléggé kifogott rajtam!

  Segítsetek légyszi!
  Köszönöm!
  ZEX

 • Joci

  Szia!
  Van egy Myaudio9,7 tabletem amin a cyanogen9 mod van.
  Néha megbolondul és csak a kezdőképernyőig jut el( “mérges”droid a féregjáratban)
  A bekapcs és hangerő gombbal be szoktam lépni a boot menübe,és újra szoktam indítani (data, cache )az egészet.Ez eddig jó is volt,de most azt írja a data, cache törlés után hogy:
  E:Can’t open/cache/recovery/Log.
  E:Can’t open/cache/recovery/Last_log.
  Továbbra is az előbb említett képernyőig jut el.
  Sausage scriptet-el nem csatlakozik a laptophoz,mivel nem bootol be.
  Mit tudnék vele kezdeni?
  Ha SD kártyára másolnám az adatkat akkor onnan tudnám telepíteni?
  A “rendszer” : CWM-base Recovery v.5.5.0.4. for Smartpad 907C
  Előre is köszönöm a segítséged!

 • Joci

  http://www.youtube.com/watch?v=_NbPBYOamzA

  ugyanúgy csinálom mint a videóban,csak minden zip telepítésekor ott van az a bizonyos mondat! E:Can’t open /cache/recovery/last_install 🙁

 • tosercsaba

  Sziasztok!

  Adott egy tablet, ami itt van nálam még pár napig, teljesen jól működik 908a, gyári rommal.
  A másik szintén ugyanez a myaudio cucc, de az érintőszoftverét elcsesztem, meg a fényképező sem megy (újraindul, vagy hibajelzéssel leáll)
  Nos, a kérdésem az, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy valahogy a működőről átbuheráljam a dolgokat, ahhoz, hogy működjön a hibás is.
  Tuti a touchscreen és egyéb driverekkel van gond, mert én toltam el, aztán találtam egy concord-hoz való cuccost, amivel működött, csak pár centivel lejjebb érzékelte a touchscreen-t, így ezért biztos vagyok benne, hogy nem szalagkábel, vagy egyéb probléma van. De a gyári rommal pedig nem megy a TS.
  Nem lehet valahogy átdobálni a szükséges dolgokat? Ha igen, miket kellene és hogyan, és mivel?!
  Valahogy vissza kéne variálnom sürgősen, meg a másik tabot elviszik svédbe nemsokára és halálán marad ami itt marad nálam.

  Még ami fontos lehet, sajnos a recovery-ben nem találok backup részt… mi lehet a megoldás?

  A segítségeteket előre is köszönöm!

 • misike01

  Hali! Nekem ez a gépem van: MyAudio Tablet Series9 916QI
  Ehez kellene nekem Cyanogen rom! Tudsz segíteni? Ha igen akkor erre a mailra írj nekem légyszíves: laczko.mihaly01@gmail.com

  Ha nem tudsz segíteni azt is jelezd kérlek a megadott emailon!

  Köszönettel: Laczkó Mihály

 • maceee3

  Üdv!

  Több napos szenvedés után sikerült egy működő romot varázsolnom (MyAudio 908A). Működik a WIFI és az érintő is 🙂 . Akinek kell, szóljon és megosztom!

 • Imi156

  Sziasztok!
  Van egy érdekes dolog amit nem értek miért van.
  Vagy egy my Audio 916QI tablet.Hiába törlöm le az alkalmazásokat egy újra indítás után visszakerülnek.Recoveryből nem törli a felhasználót.Gyári visszaállításnál se töröl semmit.
  Fogalmam sincs mi lett vele.Ha valaki tud segítsen.
  Köszönöm.

 • djpoti

  @maceee3
  Szia!

  Engem érdekelne a 908A -hoz a működő rom. Illetve egy recovery is, mert amióta nálam van nem tudom előhozni. Most olyat csinál a tablet, hogy elmegy az android feliratig és hullámzik. Ez az összes tudása. Elérhetőségem djpoti@freemail.hu