Legyes.hu

MyAudio Series 9 (Tesco-tablet) custom ROM (AOKP / CyanogenMod9 és 10)

Ez a post már nagyon-nagyon régi. A fájlokat el kellett távolítani, egyéb okok miatt. Javaslom a FreakTab és a VonDroid fórumokat.

A legkisebb is számít hipermarketben kilóra osztották a MyAudio Series 9 tabletet. A használt aukciós oldalakon már fel is  bukkantak másfélszeres áron. A kütyüben egy Allwinner A10 1GHz processzor van, 1.2GHz-re tuningolva „gyárilag”. Egy YouTube videón felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy nekilátunk feltenni egy custom ROM-ot, hátha használható lesz böngészésre is. Ugyanis ez a proci még tuningolva is teljesen alkalmatlan webezésre. Először sikerült is letéglásítani a cuccot, plusz a mentés is odalett :blink: .  Több Eken IMG próbálgatás után meglett a megfelelő kernel modullal rendelkező compatibility.zip és az eredeti IMG-t tartalmazó fájl is.

Tapasztalatom szerint az AOKP egy picit jobbnak tűnik, mint a Cyanogen 9-es. A Cyanogen 10-ben nem megy az USB mass storage, csak terminalos scripttel. A ROM-ok szerintem az épp használható sebességet ütik meg, a webböngészés élvezhetőbb a custom ROM-okkal a gyárihoz képest. Az egyedüli bug, a WiFi elalvása, ugyanis nem ébred fel újra, de a gyorsmenüből egy gyors ki/be kapcsolás megoldja.

Tuningolni nem nagyon érdemes, a fórumok szerint 1.15GHz-n stabilan megy (ez nem ment system.ui.app állandóan meghalt), 1.2+ GHz-n pedig szinte azonnal fagy. Kb. 1.1GHz-n volt stabil. Governorok közül alap a smartassv2, piszok gyorsan állítgatja az órajelet 60MHz és 1GHz között, de ha alszik a tablet, akkor a screen lock picit lassan jön elő. Az órajel emelésével drasztikusan emelkedik az elfűtött energia mennyisége is, szal’ _szerintem_ nem érdemes 1050MHz felé menni.

Böngészésre a Dolphin HD és a „gyári” böngésző volt használható, minden más elviselhetetlenül lassú volt. A játékok és a videók (MX Player HW decoding!) teljesen jól mentek rajta, a Trebuhet launchert érdemes ADW EX-re vagy APEX-re cserélni.

A készülékben bekövetkezett károkért sem én, sem a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak. Ha téglásítottad mégis a kütyüt, olcsón megveszem 🙂

Az alábbi leírás vázlatos lesz, aki még sohasem csinált ilyet a telefonján, annak amúgy sem ajánlom.

Ha (n)agy baj történt, akkor sem kell megijedni, van gyári firmware és hozzá a visszaállító program. Az Allwinner A10-es kütyüknél úgy lehet gyári firmware image letöltő módba lépni, hogy hosszú kikapcsolást nyomunk neki (legalább 5-6 másodperc), majd nyomva tartunk egy gombot – ami nem a bekapcs gomb -, közben nyomunk egy 2 másodperces bekapcs gombot, majd nyomkodni kezdjük a bekapcs gombot (persze közben tartjuk a másik tetszőleges gombot is lenyomva).

Ha nem menne az érintőképernyő és/vagy a g-szenzor, akkor a recovery-ben (fentebb leírva) nyomjunk egy „Fix permissions”-t.

… ami pedig kellhet hozzá:

UPDATE #1: Ami megmaradt nekem a fájlokból itt elérhető: http://vps.computech.hu/d/myaudio/

 

Gyári visszaállító image: http://www.legyes.hu/download/myaudio/2K_9_7inch_software.img és hozzá a driver+program: http://www.legyes.hu/download/myaudio/tool_livesuit.zip és a ClockWork Recovery telepítés és driver http://www.legyes.hu/download/myaudio/SausageScript.zip

Compatibility zip: http://www.legyes.hu/downlaod/myaudio/myaudio-compatibility0.0.2j.zip

Android ICS 4.04 AOKP: http://www.androidfilehost.com/main/Allwinner_A10_Developers/christiantroy/aokp/ és CyanogenMod 9 http://www.androidfilehost.com/main/Allwinner_A10_Developers/christiantroy/roms/

Android 4.1.1 CyanogenMod 10 : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1821398

Forrás: http://translate.google.hu/translate?sl=pl&tl=en&js=n&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fforum.android.com.pl%2Ff597%2Ftablet-myaudio-i-cyanogenmod9-197792%2Findex5.html

Exit mobile version