MyAudio Series 9 (Tesco-tablet) custom ROM (AOKP / CyanogenMod9 és 10)

Ez a post már nagyon-nagyon régi. A fájlokat el kellett távolítani, egyéb okok miatt. Javaslom a FreakTab és a VonDroid fórumokat.

A legkisebb is számít hipermarketben kilóra osztották a MyAudio Series 9 tabletet. A használt aukciós oldalakon már fel is  bukkantak másfélszeres áron. A kütyüben egy Allwinner A10 1GHz processzor van, 1.2GHz-re tuningolva „gyárilag”. Egy YouTube videón felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy nekilátunk feltenni egy custom ROM-ot, hátha használható lesz böngészésre is. Ugyanis ez a proci még tuningolva is teljesen alkalmatlan webezésre. Először sikerült is letéglásítani a cuccot, plusz a mentés is odalett :blink: .  Több Eken IMG próbálgatás után meglett a megfelelő kernel modullal rendelkező compatibility.zip és az eredeti IMG-t tartalmazó fájl is.

Tapasztalatom szerint az AOKP egy picit jobbnak tűnik, mint a Cyanogen 9-es. A Cyanogen 10-ben nem megy az USB mass storage, csak terminalos scripttel. A ROM-ok szerintem az épp használható sebességet ütik meg, a webböngészés élvezhetőbb a custom ROM-okkal a gyárihoz képest. Az egyedüli bug, a WiFi elalvása, ugyanis nem ébred fel újra, de a gyorsmenüből egy gyors ki/be kapcsolás megoldja.

Tuningolni nem nagyon érdemes, a fórumok szerint 1.15GHz-n stabilan megy (ez nem ment system.ui.app állandóan meghalt), 1.2+ GHz-n pedig szinte azonnal fagy. Kb. 1.1GHz-n volt stabil. Governorok közül alap a smartassv2, piszok gyorsan állítgatja az órajelet 60MHz és 1GHz között, de ha alszik a tablet, akkor a screen lock picit lassan jön elő. Az órajel emelésével drasztikusan emelkedik az elfűtött energia mennyisége is, szal’ _szerintem_ nem érdemes 1050MHz felé menni.

Böngészésre a Dolphin HD és a „gyári” böngésző volt használható, minden más elviselhetetlenül lassú volt. A játékok és a videók (MX Player HW decoding!) teljesen jól mentek rajta, a Trebuhet launchert érdemes ADW EX-re vagy APEX-re cserélni.

A készülékben bekövetkezett károkért sem én, sem a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak. Ha téglásítottad mégis a kütyüt, olcsón megveszem 🙂

Az alábbi leírás vázlatos lesz, aki még sohasem csinált ilyet a telefonján, annak amúgy sem ajánlom.

  • Engedélyezzük az USB hibakeresést a rendszerbeállításokban a táblagépen
  • Csatlakoztassuk a számítógépre USB-n keresztül (ha drivert kér, benne van a csomagokban alább)
  • Indítsuk el a számítógépen a Sausage scriptet
  • Írjuk be a scriptben a 13-as számot, majd ENTER után kövessük a megjelenő utasításokat (ha minden jól megy, akkor fájlokat másol a telefonra), ha végzett írjunk be egy „Q”-t és nyomjunk ENTER-t
  • Másoljuk fel a BELSŐ memória gyökerébe (a számítógépen az első meghajtó a tabletről) a compatibility, a Cyanogenmod9/AOKP, és a Google apps zipet (A Cyanogen oldaláról letölthető ha nincs meg)
  • Tartsuk nyomva hosszan a bekapcsoló gombot, amíg a tablet teljesen ki nem kapcsol (Nem jó, ha menüből kapcsoljuk ki!)
  • Tartsuk lenyomva a Hangerő – gombot, közben tartsuk legalább 10 másodpercig benyomva a bekapcsoló gombot, majd engedjük fel a bekapcsoló gombot, és amint a képernyőn megjelenik valami, egy pillanatra engedjük fel a Hangerő – gombot, majd tartsuk újra lenyomva, amíg a recovery be nem jön
  • A recoveryben a Hangerő + és -, valamint a Vissza és a Bekapcsoló gombbal navigálhatunk. A Bekapcs. gombbal okézhatjuk a választott sort. Az SD kártyát ez a recovery nem látja, de a belső memóriát igen (a recoveryben az zip telepítés menüjének legalján van)
  • Teljes data wipe / factory reset után sorban válasszuk ki a zip-eket (1. ROM, 2. Compatibility, 3. Google Apps), és telepítsük. A telepítés után a recovery főmenüjében válasszuk a „Fix permissions”-t, ugyanis a G-szenzor csak ezután fog működni

Ha (n)agy baj történt, akkor sem kell megijedni, van gyári firmware és hozzá a visszaállító program. Az Allwinner A10-es kütyüknél úgy lehet gyári firmware image letöltő módba lépni, hogy hosszú kikapcsolást nyomunk neki (legalább 5-6 másodperc), majd nyomva tartunk egy gombot – ami nem a bekapcs gomb -, közben nyomunk egy 2 másodperces bekapcs gombot, majd nyomkodni kezdjük a bekapcs gombot (persze közben tartjuk a másik tetszőleges gombot is lenyomva).

Ha nem menne az érintőképernyő és/vagy a g-szenzor, akkor a recovery-ben (fentebb leírva) nyomjunk egy „Fix permissions”-t.

… ami pedig kellhet hozzá:

UPDATE #1: Ami megmaradt nekem a fájlokból itt elérhető: http://vps.computech.hu/d/myaudio/

 

Gyári visszaállító image: http://www.legyes.hu/download/myaudio/2K_9_7inch_software.img és hozzá a driver+program: http://www.legyes.hu/download/myaudio/tool_livesuit.zip és a ClockWork Recovery telepítés és driver http://www.legyes.hu/download/myaudio/SausageScript.zip

Compatibility zip: http://www.legyes.hu/downlaod/myaudio/myaudio-compatibility0.0.2j.zip

Android ICS 4.04 AOKP: http://www.androidfilehost.com/main/Allwinner_A10_Developers/christiantroy/aokp/ és CyanogenMod 9 http://www.androidfilehost.com/main/Allwinner_A10_Developers/christiantroy/roms/

Android 4.1.1 CyanogenMod 10 : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1821398

Forrás: http://translate.google.hu/translate?sl=pl&tl=en&js=n&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fforum.android.com.pl%2Ff597%2Ftablet-myaudio-i-cyanogenmod9-197792%2Findex5.html

19 Comments

  1. szia. sikerült a gépet megtéglásítani, helyrehoztuk, annyi vele a probléma hogy nem kapcsol be a Wi-Fi. Nincs valami ötleted, hogy hogyan oldjuk meg ezt a problémát? Talán egy új compatibilty.zip lenne a megoldás? Előre is köszönöm.

  2. Hát, én azt javasolnám, hogy próbálkozz egy teljes törléssel, és egy teljes visszaállítással. Akár többször egymás után. A custom ROM-ok esetében a WiFi kezelés problémás, akkor szokott előjönni a gond, ha elalszik az Android, majd visszaébreszted. Ilyenkor a WiFi „beragad” és szívja is az akkut rendesen. Sajnos nem követem a ROM-ok alakulását, így nem tudom megoldották-e ezt a gondot, de az XDA-Developers oldalán Az A10 fórumban érdemes olvasgatni.

  3. Szia!
    Kipróbáltam mind2 Rom-ot de se a érintőképernyő se a g szenzor nem működik. Ezután vissza telepítettem a gyárit de még mindig nem működik :cwy: . Nézelődtem a neten de nem találtam megoldást. Van valami ötleted vagy szerviz és fizettek ? Köszönöm.

  4. @Varga Jani2
    Szia,

    Először is egyeznie kell a tablet típusának, ugyanis így kisebb eséllyel lesz különböző hardware benne.
    Gondolom így csináltad:
    1. teljes törlés (data, cache)
    2. recovery-ből ROM telepítés
    3. recoveryből compatibility.zip telepítés
    4. recoveryben fix permissions
    5. reboot, sok-sok türelem

    Ha még mindig nem menne, próbáld meg újra (nekem volt, hogy harmadszorra lett jó). Compatibility.zip-ből találni másféléket is, ha tudod melyik milyen alkatrész pontosan, akkor a zipben látod a kernelmodulokat és abból tudni, hogy jó lesz-e a tiedhez

  5. Szia!
    Nekem van azt írja hogy megsérült a belső sd kártya és az lenne a kérdés hogy hogyan tudnám formázni mert ahogy néztem a rendszerből nem lehet cwm recoveryből pedig ezt írja:no app2sd partition found ha partícionálom a cwm-ből és utána próbálkozok akkor is ugyan ez. Van valami ötlet?

  6. @97kookler
    A „no app2sd partition” téged nem izgat, mert az app2sd partíciót az SD kártyán hozza (hozod) létre (EXT2/3/4 típusú). Erre csakis abban az esetben van szükséged, ha kevés a belső memória a készülékben és a cache-t, programokat át akarod tenni SD kártyára. Viszont ennél a készüléknél erre nincs szükség, így figyelmen kívül kell azt hagyni. A recoveryben való particionálás csakis az SD kártyára vonatkozik, a belsőre nem.
    Meddig jutottál el a folyamatban? Gondolom a wipe data/cache megvolt a ROM előtt.

  7. @legyes
    Szia! Nagyon sokat segítettél az egész bejegyzéssel. Mindent sikerült megcsinálnom, gyorsabb a gép mint volt. 1 óriási bajom van: nem működik a wi-fi. Nem zavarna ha pl. lenne rajta mobilnet de így csak egy darab kijelző az egész. Kérlek segíts tanácstalan vagyok!!! 🙁 :unsure:

  8. @csomaa

    Ha nem működik egy alkatrész, akkor a legtöbb esetben a megfelelő kernel modul hiányzik. Ezt javítja a fentebb írt compatibility.zip. Ezt a ROM telepítése után, a készülék újraindítása nélkül kell megtenni. Utána babonából még egy fix permissions sem árt. A fentebb leírt ROM-oknak volt olyan baja, hogy a WiFi nem képes elaludni (ami szépen szívta az akkut). Azóta valószínűleg már vannak újabb ROM-ok és/vagy kernelek+kernelmodulok. Mivel nincs ilyen kütyüm, nem tudok vele kísérletezni.
    Az is elképzelhető, hogy más WiFi modul van a te készülékedben, de erre – ennél a típusnál – kicsi esélyt látok.
    Valamint érdemes másik ROM-ot megpróbálni, ellenőrizni, hogy a letöltött fájlok nem-e sérültek (újra letölteni), és érdemes resetelni.

  9. Szeretnék kérdezni , ugy jártam , hogy egy ilyen tabletet frissiteni akartam , ráment egy másik verziónak a firmware je , és most csak fehér világitó kijelzó van , az a bizonyos gyári firmvare letöltő menü nem jön elő , hogy a rávaló gyári firmvaret visszategyem.Akkor ez most kuka?

    • Nem kuka szerintem. A gyári firmware letöltő elég nehezen jön elő, van hogy sokszor kell próbálkozni, de arra vigyázni kell, hogy ne legyen lemerülve az akku. Rossz firmware-ek után is sikerült már lábra állítani, első próbálkozásnak kapásból csak a háttérvillany működött, semmi más 😀

  10. Szia (-sztok) gyári rommal (Root+SU van) hogy lehet megoldani, hogy minden app-ot (widgetek kivételével) át tudjam pakolni a „nand flash”-re?

  11. Sziasztok!

    Egy MyAudio 9 (916v) került hozzám azzal, hogy lejelszavazta a gyerek és nem tudnak belépni… Aztán sikerült leformáznom a tabletet, így most már semmi sem indul el rajta… Próbáltam a fent leírtakkal helyreállítani a gyári FW-t, de sajna nem sikerül.. 🙁 Esetleg tudna valaki segíteni? A LiveSuit vagy nem is ismeri fel, vagy azt mondja, hogy nem kell FW-t frissíteni… 🙁

    Eléggé kifogott rajtam!

    Segítsetek légyszi!
    Köszönöm!
    ZEX

  12. Szia!
    Van egy Myaudio9,7 tabletem amin a cyanogen9 mod van.
    Néha megbolondul és csak a kezdőképernyőig jut el( „mérges”droid a féregjáratban)
    A bekapcs és hangerő gombbal be szoktam lépni a boot menübe,és újra szoktam indítani (data, cache )az egészet.Ez eddig jó is volt,de most azt írja a data, cache törlés után hogy:
    E:Can’t open/cache/recovery/Log.
    E:Can’t open/cache/recovery/Last_log.
    Továbbra is az előbb említett képernyőig jut el.
    Sausage scriptet-el nem csatlakozik a laptophoz,mivel nem bootol be.
    Mit tudnék vele kezdeni?
    Ha SD kártyára másolnám az adatkat akkor onnan tudnám telepíteni?
    A „rendszer” : CWM-base Recovery v.5.5.0.4. for Smartpad 907C
    Előre is köszönöm a segítséged!

  13. Sziasztok!

    Adott egy tablet, ami itt van nálam még pár napig, teljesen jól működik 908a, gyári rommal.
    A másik szintén ugyanez a myaudio cucc, de az érintőszoftverét elcsesztem, meg a fényképező sem megy (újraindul, vagy hibajelzéssel leáll)
    Nos, a kérdésem az, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy valahogy a működőről átbuheráljam a dolgokat, ahhoz, hogy működjön a hibás is.
    Tuti a touchscreen és egyéb driverekkel van gond, mert én toltam el, aztán találtam egy concord-hoz való cuccost, amivel működött, csak pár centivel lejjebb érzékelte a touchscreen-t, így ezért biztos vagyok benne, hogy nem szalagkábel, vagy egyéb probléma van. De a gyári rommal pedig nem megy a TS.
    Nem lehet valahogy átdobálni a szükséges dolgokat? Ha igen, miket kellene és hogyan, és mivel?!
    Valahogy vissza kéne variálnom sürgősen, meg a másik tabot elviszik svédbe nemsokára és halálán marad ami itt marad nálam.

    Még ami fontos lehet, sajnos a recovery-ben nem találok backup részt… mi lehet a megoldás?

    A segítségeteket előre is köszönöm!

  14. Hali! Nekem ez a gépem van: MyAudio Tablet Series9 916QI
    Ehez kellene nekem Cyanogen rom! Tudsz segíteni? Ha igen akkor erre a mailra írj nekem légyszíves: laczko.mihaly01@gmail.com

    Ha nem tudsz segíteni azt is jelezd kérlek a megadott emailon!

    Köszönettel: Laczkó Mihály

  15. Üdv!

    Több napos szenvedés után sikerült egy működő romot varázsolnom (MyAudio 908A). Működik a WIFI és az érintő is 🙂 . Akinek kell, szóljon és megosztom!

  16. Sziasztok!
    Van egy érdekes dolog amit nem értek miért van.
    Vagy egy my Audio 916QI tablet.Hiába törlöm le az alkalmazásokat egy újra indítás után visszakerülnek.Recoveryből nem törli a felhasználót.Gyári visszaállításnál se töröl semmit.
    Fogalmam sincs mi lett vele.Ha valaki tud segítsen.
    Köszönöm.

  17. @maceee3
    Szia!

    Engem érdekelne a 908A -hoz a működő rom. Illetve egy recovery is, mert amióta nálam van nem tudom előhozni. Most olyat csinál a tablet, hogy elmegy az android feliratig és hullámzik. Ez az összes tudása. Elérhetőségem djpoti@freemail.hu

Comments are closed.