Régen minden jobb volt: Canon MG5750

Korábban egy Canon 5250-es multifunkciós nyomtatóm volt. Azt hiszem mondhatom azt, hogy az egyik legjobb tintasugaras multifunkciós volt a piacon: egyenként cserélhető patronok 5 színben, a fej is külön cserélhető, az utángyártott patronok választéka hatalmas és nevetségesen olcsó, egyenes laputat is tudott, ahogyan DVD-re nyomtatást is, 2 papírtálcával rendelkezett, kártyaolvasója volt, és USB portja pendrivehoz és fényképezőgéphez. A lapkiadó tálca pedig automatán nyílt nyomtatáskor. Szükségem lett újra egy hasonló nyomtatóra, viszonylag jó árban, ezért nyilván az utódok között keresgéltem.

Olvass tovább…

2017.10.14. 12:57 - legyes

A tipikus kínai: Tenda 3G185 mobil hotspot

tenda_3g185_stock1Kiutaztam a korlátlan mobilnet, a vendégmunkások és a gyönyörű táj országába, Ausztriába. Szerettem volna kihasználni a korlátlan mobilnet adta előnyöket, a telefonom viszont csak egy SIM kártyát képes kezelni, ezért kellett egy másik megoldás. Így esett a választásom egy mobil hotspotra. Jellemzőjük, hogy van bennük akkumulátor, és a mobilnetből WiFit csinálnak. Mivel indulás előtt pár nappal jutott eszembe, hogy kellene egy ilyen, ezért nem túl nagy volt a választék az épp készletről elérhető eszközökből. Tudtam, hogy nem fogom később sokat használni, ezért nem volt szükségem űrtechnikára, csak tudjon legalább 3G-t, bírjon akkuról 2-3 órát és legyen stabil és kártyafüggetlen. Nem is sejthettem, hogy az utóbbi két kívánsággal már túl messzire merészkedtem, ugyanis megrendeltem a Tenda 3G185 nevű csodát, amihez fogható minőségű kütyüt már nagyon régen nem használtam… Olvass tovább…

2016.10.26. 00:58 - legyes

Szerverszoba hőmérséklet projekt v1: NodeMCU WiFi + 1.8″ TFT + DTH11

Arduino_NodeMCU_hofokA napokban többen osztottak meg Facebookon olyan hirdetéseket, ahol horror árakon árulnak IP-s szerverszoba hőmérséklet mérőket. Úgy döntöttem, hogy segítek azoknak, akik nem karnak százezreket költeni arra, hogy a szerverszoba hőmérsékletét tudják naplózni. Természetesen hasonló megoldással lehet kapcsolgatni 230V-ot, nyomkodni reset gombot. Nem űrtechnika ez, amit csak a szuper okos fejlesztőmérnökök tudhatnak magukénak.
A magyar webshopok általában ugyanarra az alaplapra épülő megoldást árulják, csak más (szabvány) dobozba csomagolva, bruttó 30-60eFt közötti áron. Sok esetben a szenzorokat még külön kell megvenni, ami sorkapcson (alföldiesen: csoki),  RJ11 vagy RJ45 aljzaton keresztül kapcsolódnak.


Olvass tovább…

2016.08.13. 14:30 - legyes