No Image

Raspberry OS videó indítása automatikusan teljes képernyőn VLC-vel

2020.06.21. legyes 0

A /etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostart fájlt nyissuk meg szerkesztésre ( pl.: sudo nano /etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostart ) és írjuk a végére a következőt: vlc –fullscreen –loop video.mp4 Érdemes kikapcsolcsolni az OSD-t a VLC-ben a beállításoknál, hogy ne írja ki a képernyőre a fájlok nevét. Sokan használják az omxplayer-t is, viszont annál autostart esetén nem lehet kilépni a teljesképernyős módból.

No Image

Raspberry Pi2 belső hőfok mérése, PHP-s Munin pluginnal

2016.08.19. legyes 0

Van egy RPi2-esem, ami most épp ESP8266-ból érkező hőfokot karcol Muninban, hát úgy gondoltam, hogy akkor kiegészítem egy belső hőmérő grafikonnal is. Kicsit csalok, mert nekem az RPi2 alapból fel van szerelve egy hűtőborda szettel, anélkül nem is érdemes venni (bármelyik típusról is legyen szó).

No Image

Raspberry Pi, ami pont nem jó semmire

2016.08.12. legyes 0

A játszós miniPC világban mindenki bele van őrülve a Raspberry Pi-be, mióta csak megjelent. Erre még rá is tettek egy lapáttal a netes hírmagazinok, hogy mekkora szuper kezdeményezés, végre van elérhető árú eszköz, ami miniPC-ként is használható, a gyerek tanulhat rajta programozni és elektronikai vezérlési projektekkel is szórakoztathatja magát. Hát a marketing gépezet itt is sokkal erősebb volt a termék valódi értékénél. Miért is?

Raspberry Pi GPIO vezérlés PHP-vel

2016.07.20. legyes 0

Mindig jó, ha nem kell új nyelvet tanulni, csak azért, mert az ismert scriptnyelv (PHP) szövegfeldolgozásra való 🙂 A PiPHP: https://github.com/PiPHP/GPIO és egy építési példa: https://www.sitepoint.com/powering-raspberry-pi-projects-with-php/

No Image

Raspberry Pi + bluetooth LCD kijelző :)

2012.07.03. legyes 0

http://www.cjb.im/2012/06/raspberry-pi-wireless-display-using.html Az alábbi videóhoz hasonlóan bluetooth-on keresztül használják kijelzőnek a digitális képkeretet, aminek az ára csak 20 angol Font. Tetszik 🙂 Ráadásul devkitnek is jó a benne levő érzékelők és gombok miatt (2. videó).