Gyorsparancsok Windowshoz

A Windows 10 óta sok dolgot eltemettek a végtelen beállítások tengerébe a Microsoft programozói. A legtipikusabb ilyen a nyomtatási sor. Az alábbiakban adok pár tippet. Vigyázat, ezeket csak rendszergazdák tudhatják, szal’ ha ezt olvasod, és nem vagy rendszergazda… 🙂
A futtatás mezőt a Wingomb + R kombinációval hozhatjuk elő (Windows 8 alatt is).

cmd

Olvass tovább…

2016.08.20. 22:32 - legyes

Fájl zárolási gondok hálózati meghajtón a Windows intézőben

Ha egy megosztott mappában többen dolgoznak, elkerülhetetlen, hogy ugyanazt a fájlt többen is megnyissák. Ilyenkor találkozunk azzal az üzenettel, hogy a fájlt valaki már írásra zárolta, ezért csak olvasásra lehet megnyitni. Viszont a Windows intéző által mutatott előnézet és plusz fájl informácó egy külön szálat is nyit, ami érdekes módon ugyancsak írásra tudja zárolni a fájlt, így tulajdonképpen saját magunk elől zároljuk azt.

Ennek megoldásához nyissuk meg a Windows Intézőt és kövessük az alábbiakat:

Windows 7 esetén: Rendezés -> Elrendezés -> Részletek ablaktábla elől vegyük ki a kijelölést
Windows 10 esetén: Nézet -> Részletek ablaktábla opciót inaktiváljuk

Windows 7
Windows 7

 

Windows 10
Windows 10
2016.06.29. 12:46 - legyes

Dell Inspiron N7110 USB 3.0 driver (Windows 7 x64)

Mivel a Dell által felkínált USB 3.0 driver csak dísznek jó és még a Google sem segített, ezért VendorID és ProductID alapján sikerült rátalálnom a megfelelő driverekre. Mivel egy orosz – nem feltétlenül legális – oldalról sikerült letöltenem, semmi garancia nincs rá, hogy nem tartalmazza a legújabb vírusokat, ezért csakis saját felelősségre!

FL1000_64bit.msi és FL1000_32bit.msi

2012.02.09. 15:26 - legyes

Hát, ennyi volt :)

Egyszer mindennek vége szakad 🙂

Sebaj, lesz ez még iccse… Potom 30eFt-ért lehet másik, ami persze ránő a számítógépre mint egy parazita, magáévá teszi és soha többet el nem engedi. Hacsak nem történik valami olyan a géppel, ami miatt egy másikkal kell pótolni (pl. villámcsapás, amit vihar időpontjában 50 ki-be kapcsolással emulálunk 😉 )

Windows 7 Professional-t vagy attól drágábbat kell vásárolni és Windows XP-t kell használni. Nem olyan rossz ez a Windows 7, jó az I/O sebessége (leszámítva hogy a sok cache miatt durván hazudik a progress bar), de a “szuperbiztonság” mindenkit az őrületbe kerget, akár sima felhasználóról, akár rendszergazdáról van szó. A “szuperbiztonság” azért nagyon jó, mert így a vírusok sokkal nagyobb védettséget élveznek az operációs rendszeren belül, a gonosz rendszergazdákkal szemben, akik rájuk vadásznak. Természetesen ezalatt nem csak az UAC-t értem, hanem hogy sok alapvető funkcióhoz is “administrator” jogosultság kell, mégha csak virtuálisan is.

2010.03.01. 08:17 - legyes