FSP tápok avagy inkább vegyél Golden Power-t

Kérve kérek mindenkit, hogy ne hallgasson a fórumok és a weboldalak ajánlásaira, ha számítógépet készül összeállítani. Nagyon sok helyen “marketingelik” minden valós alap nélkül, hogy a drága tápoknál csak a márkát fizeted meg, az olcsó nagyon gagyi, ezért a középmezőnyből kell venni: a legjobb az FSP és a Chieftec. Hát pont hogy a legeslegrosszabbak. Akkor inkább vegyetek 3eFt-ért Codegent, vagy 6eFt-ért Chicony-t.
5 hónap alatt 7 gép járt nálam, amiben jó esetben csak saját magát, rossz esetben minden drága alkatrészt kinyírtak a csodálatos FSP tápok (kezdve az alaplappal és benne a procival!!).
De el kell fogadjátok, jó táp nincs bruttó 15eFt alatt.

FSP tápod van és nem mindig kapcsol be elsőre a géped? Mentsd a menthetőt!

Hogy miért nem kapcsol be a gép, vagy miért fagy néha esetleg lassul be ilyen táppal?  (a 24 pin tápcsatin, ha a pöcök fent van, akkor balról, lent a 4. lábon mérhető).

Köszönöm.

Egy kis lista:

Márkás gépből (Acer):

Drága gépből (alaplap, processzor, memória és winchester bánta, a DVD játékos túlélte) – kiváló példa arra, hogy ha súlyra dög nehéz egy táp, attól még lehet vacak:

Egy átlagos gépből (csak a RAM bánta):

…ezek az elmúlt 1 hét termései. A többi már veszélyes hulladékként vagy alkatrészként újrahasznosítva éli új életét.

Kellemes csalódás eddig a Chicony. Halk, beton stabil, szemtelenül olcsó, de hosszútávú tapasztalat még nincs.

2014.03.08. 19:15 - legyes

Mikrotik Routerboard + PowerLine (konnektoros) hálózat

Egy érdekességet szeretnék megosztani, hátha ezzel megkímélek pár (ősz) hajszálat.

Van egy RB751G-2HnD routerem, szigorúan itthoni felhasználásra. Túlzottan bonyolult konfig nincs benne:
– PPPoE kliens
– NAT
– 5 site-to-site VPN
– WiFi, WPA1-2 PSK

A routert 5.21-gyes firmware verzióval kaptam, ha jól emlékszem. Ennek DNS cache problémái voltak (ami azóta több stabil 6-os fw verzióban is előjött nekem ), ezért frissítettem 5.24-re, ami meglehetősen stabilnak tűnt. Kíváncsiságból feltettem egy 6-os fw-t, de furcsa jelenségre lettem figyelmes ha játszottam a neten: kb. óránként megszakadt a net. Gondoltam a 6-os fw gyengesége, utána olvasok. Azt hittem igazam is van, hisz’ a 6-os család valóban hemzseg a PPP hibáktól a fórumok szerint. Hát, úgy voltam vele, hogy majd javítják. Elértem így a 6.7-ig, de csak egyre rosszabb lett a helyzet (az 5-ös fw-vel nem volt ilyen gond). Már arra vetemedtem, hogy felteszem a 6.8RC1-gyet. Annyit értem el vele, hogy a DNS cache gond megjavult, de a PPPoE nem, hát mélyebbre néztem.

Olvass tovább…

2014.01.11. 11:14 - legyes