Xiaomi MiJIA fény- és mozgásérzékelős éjjeli irányfény

Az alábbi eszköz inkább a kisgyerekes családoknak lehet érdekes, de praktikus tud lenni a túlzsúfolt, kis lakásokban is. Mert ügye a vak sötétben az ember a lábujjaival keresi meg a bútorok lábait a tájékozódáshoz. A nálam levő eszköz A Gearbest shopjából érkezett, gyakran van rá kupon így potom pénzért megvehető.

Az egész eszköz kicsivel kisebb, mint egy szén-monoxid riasztó. A doboza is minimál dizájn, csupán egy kínai, képes beüzemelési füzetkét, valamint egy felakasztáshoz szükséges műanyag lapot tartalmaz, a 3db AA-s elemet nem. A gyártási minőségre nem lehet panasz, a műanyag szélei sehol sem sorjásak, az illesztések halálosan pontosak. Már ránézésre is jobb, mint az itthon kapható, hasonló árú – vagy drágább – termékek.

A készülék hátlapja kb. fél centimétert elfodítva szedhető le, ide kell helyezni körben a 3db AA-s „ceruza” elemet, valamint itt található a fényerő két állású kapcsolója is. A hátlap egy öntapadós gyűrűt tartalmaz, aminek segítségével a falra vagy ajtóra tudjuk tapasztani, vagy a mellékelt akasztós műanyag lap segítségével fel tudjuk akasztani. Az elemek behejezése után pár másodpercig maximális fényerővel világít, majd ha kisebb fényerő állásra van kapcsolva, akkor visszavesz belőle. Amennyiben van elegendő fény, néhány másodperc után kikapcsol. Mindkét állásban enyhén narancsos, melegfehér fénye van.

Ha megfelelően kevés a fény és mozgást érzékel, akkor kapcsol be. A mozgás megszűnés után kb. 5 másodperccel kapcsol ki, próbálgatások után azt tudom mondani, hogy 120° látószöge biztosan van, 4-5 méter között vesz észre. A mozgásérzékelő miatt közvetlenül ágy felé nem javasolt, mert amikor fordulunk, felkapcsol 🙂 De a folyosóra, ajtóba jó cucc.

Technikai adatok (a doboz alapján):

  • típusszám: MJD01YL
  • fényerő: 0.7 lumen vagy 3.8 lumen (a kapcsoló állásától függően)
  • teljesítmény: 0.25W
  • környezeti hőmérséklet: -10 – +40°C
  • méretek: 84 x 84 x 36 mm
  • tömeg: 141g