Apple, miért? Avagy intelligens reklám újra

Forrás: http://mobilarena.hu

A cikk teljes egészében itt olvasható: http://mobilarena.hu .

Az én érzéseim is 100%-ban ugyanezek, csak én az árát 40%-ra csökkenteném a mostanihoz képest. Na jó a felhasználói élmény miatt lehet 50%. Én egy rendes programmers editort nem találtam, még a súlyos pénzekbe kerülők között sem. Amíg nem lesz egy rendes cross-platform nyelv, amivel megy a .NET őrületes Windows, megy a C like őrületes *NIX és alma, addig szűk réteg gépe marad a Mac és nem csak azért, mert halandó nem képes megfizetni… 🙁

Webezni, e-mailt olvasni, twitterezni, fészbúkolni, időt elcsapni nem produktív tevékenységgel, n+1-dik gépnek, nagyit/titkárnénit netezni tanítani: igen.

Dolgozni egy másfél bitnél nagyobb projekten, játszani, informatikusost játszani, 192000×108000 felbontásnál kisebb monitoron használni, céges ügyviteli rendszert használni: nem.

Ugyanezen érzéseim megvannak minden más Apple termékre is. Van egy iPhone 3GS-em, csilli, szép, gyors, faék egyszerű. De:

– miért nem lehet „USB mass storage” eszközként rámásolni az mp3 gyűjteményem, fontos fájljaim (putty, WinSCP, dokumentációk)? Miért kell rettegnem minden szinkronizáláskor, hogy most milyen programok, zenék, videók hova kerülnek?
– miért nem lehet a naptár emlékeztető hangját valami idegesítőre állítani? miért nem tölthetem fel mp3-ban a csengőhangom? …
– a fótóimat miért nem tudom a mappák között mozgatni a telefonon, miért konvertál kötelezően ha továbbítok egy képet, miért nem látom a geotag-et, ha már egyszer van, miért nme látom a fotó készítésekor hogy most lesz-e rajta geotag vagy nem?
– miért nem lehet az ikonok sorrendjét valami kezelhető módon beállítani? miért kell egyenként minden programot áthuzigálnom ha kategorizálni akarom az ikonokat?
– miért kell évekig várni a multitaskingra, hogy SkyPE hívásom ne ragassza be egy push notification/hívás/SMS, miért nem tudom letenni a hívást, ha közben jött egy push/mail/SMS?
– úgy hiányoznak a jelzés profilok (tárgyalás, néma, normál, hangos, autó)
– miért nem kapni tízszeres ár alatt kiegészítőt? Egy nyamvadt USB kábel majd’ 10eFt, ami 3 hónap után darabokra esik… Minden utángyártott termék minősége olyan, mintha a kínai másolatot hamisították volna a kínaiak
– miért kell tok a telefonhoz, hogy 20°C feletti hőmérsékleten ne essen ki a kezemből a telefon
– miért rezeg a töltőállványon a telefon?
– miért nem lehet egy kézzel – a telefont biztonságosan tartva –  fényképezni/játszani anélkül, hogy kitakarnánk a kamerát/hangszórót?
– miért nem lehet a home lock kérernyőre (háttérkép hack nélkül) kitenni fontos infókat? (teendő, naptárbejegyzés, …)
– miért nem lehet zárolni a gyorsulás/gyro stb. szenzorokat (OS 4.X-ben állítólag már lehet)

Persze tetszik hogy gyors, tetszik hogy törekednek az egyszerűségre, hogy csoda csilli appok vannak hozzá, elfogadható áron (és/vagy ingyen). Van bőven memóriája, pontos az érintőképernyője.

Lehet ezzel vitatkozni, de úgysem érdekel a válaszod :biggrin: