Karácsonyi kütyüláz: Okostelefon (2015)

Kedvenc témám az okostelefon vásárlás, mert ez szokta okozni a legtöbb összetűzést köztem és a leendő – rendkívül elégedetlen – vásárló között, aki kb. soha nem hallgat a józan észre.

Ha egy mondattal akarom letudni, akkor azt mondom, hogy vegyél új iPhone-t. Azzal nem tudsz mellényúlni. Egy gomb van rajta, nem tudod elrontani. Amit tud, azt általában jól is tudja. Amit nem, arról pedig meg vagy győzve, hogy nincs is rá szükséged.

Az én igényeimet és lehetőségeimet sem fedi az iPhone család, ilyenkor vajon mit lehet tenni? Hát szinte mindenki az Android felé menekül. A zöld robotos világ az a terep, ami rendkívül szegény a “boldogság szigetében” viszont gazdag mocsárban.

Milyen akkor egy minimálisan elvárt hardverrel rendelkező androidos telefon? Olvass tovább…

2015.12.08. 13:07 - legyes

Karácsonyi kütyüláz: Notebook vásárlás (2015)

A karácsonyi akciók ideje elérkezett. Ilyenkor mindenki meg van győződve arról, hogy a boltok nem akarnak keresni az eladásokon, csak a vásárlóknak akarnak boldog ünnepeket.
Notivasarlas
Egyet tudok érteni Gáborral, az én véleményem is hasonló:

Általános igazságok:

  • olyan gépet kell keresni, ami garanciavesztés nélkül bővíthető
  • sok-sok garancia legyen a gépre (min. 2 év) és a javításra belföldön legyen szerviz (ennek ellenére a Lenovo gépeknél simán lehet 3 hónapos a javítási idő)
  • olyan gyártótól, aki a nyomtatókról híres, ne vegyél gépet, legyen mindenki által ismert márkaneve
  • az ultrabook csini, de nincs rajta csatlakozó kb. semmihez, hitvány processzora van, a bővítése kb. lehetetlen, cserébe viszont értelmetlenül drága és kb. soha nem fogod napi szinten hordozni, hogy számítson a kis méret (ha mégis, akkor lesz mellette egy hátizsák átalakítókkal, bővítőkkel, elosztókkal)

Olvass tovább…

11:33 - legyes