Apple Music Androidon

Mivel az Apple elég jól kézben tartja az online médiák piacát, androidosként is reménykedve vártam az Apple Music for Android megjelenését. Az első meglepetés akkor ért, amikor 2015-ben az Apple bejelentette, hogy androidra is elérhető lesz. Gondoltam, hogy a Microsoft nyomdokaiba lépnek és elkezdenek jó minőségű programokat gyártani a robotos platformra. A mai napon elérhetővé is vált a béta. Lelkendezve telepítettem, de nagyot kellett csalódnom. Screenshot_2015-11-11-10-59-15 A program elvileg ingyenesen kipróbálható 3 hónapig. Viszont… A kipróbáláshoz Apple ID kell (miért nem jó mondjuk Google fiók, ami kb. minden androidosnak van és ahhoz rendelnek egy belső ID-t?), valamit kötelező jelleggel meg kell adni egy érvényes bankkártya fizetéshez szükséges adatait (kártyaszám, biztonsági kód, lejárati idő, kiállító). A kártyaadatok megadása után €1.98-t terhel a számlára (amit még nem adott vissza), az ingyenes tesztidőszakot elkezdve, csak előbb fogadjunk el egy 89 oldalas szerződést.

Szegény ember multiplatform alkalmazása, azaz a webappok. A webappok nagy előnye, hogy kb. minden okostelefonon működnek kisebb módosításokkal. Hátránya, hogy rendkívül erőforrás igényesek, nem túl reszponzívak, a kisebb teljesítményű eszközökön rossz felhasználói élményt nyújtanak és jellemzőek a grafikai elemek elrendezésének hibái.

Az összes ilyen szolgáltatás közül a Spotify volt az, ami a legjobban megfelel az igényeimnek. Sajnos gyakran futok bele olyan számokba, amik nem találhatók meg rajta (és itt a ’80-as évek zenéit is értem). Az összes Spotify kliensben amit használok van valami bosszantó bug annak ellenére, hogy 3 naponta frissítik, de összességében lehet vele boldogulni. Így a Spotify-t összehasonlítási alapként fogom használni.
Olvass tovább…

2015.11.11. 11:36 - legyes