8 Mbit/sec Fibernet módra

Update: Csak most tűnt fel, hogy a „számla kiállítás dátuma” és a postaládába kerülés között 2 hét különbség van és a befizetési határidő előtt kaptam kézhez a legutóbbi számlám. De legalább most megérkezett, nem úgy mint az utolsó 3. Kíváncsi vagyok, hogy a csekk hiányában átutalással intézett számla most nem-e egy ugyancsak megszűnt számlaszámra érkezett, ahogyan ezt 2 éve tette… („Megváltozott a számlaszámunk. Ja nem szóltunk? Bocs :wassat: „).

Azt hiszem, hogy 0-24h webkamerát kell tennem a postaládára, amivel rögzítem a postaládám forgalmát és ami látja a meglepődött arcom, amikor bontom a borítékot, amit persze 2 héttel azelőtt adtak fel. Hát igen… 5km-t a posta/diákmelós 10 munkanap alatt tesz meg. Lehet alapítok egy saját számlázó+futár céget, mert ezzel szemben én is versenyképes lehetnék.


Speedtest.net + Linksys WRT54GL (dd-wrt) + iPhone 3GS

Hasít a netem, mint a szél 😀 Viszont jó alkalom arra, hogy összehasonlíthassam a böngészők sebességét. Nos:

Internet Explorer 8: totális elvérzés, ahogyan a többi M$ termék is (MSN, Live Mail)
Mozilla Firefox 3.x: Nem olyan rossz, de utolsó előtti
Apple Safari: Már kezd majdnem használható lenni, de még nem az
Google Chrome és Opera (+turbo mode): Döntetlen a verseny, mert bizonyos dolgok az egyikben, bizonyos dolgok a másikban gyorsabbak. Viszont legalább használhatóak. Ezt a bejezést a képen látható sávszélességen készítettem. IE/FF/AS alatt be sem jön az admin :wassat: . Az Opera bekapcsolt turbóval sokkal jobban kezeli a cache-t és a képeket is a saját szerverén keresztül – letömörítve – tölti le. A Chrome ezt valahogy IQ-ból próbálja kompenzálni, elég jól.


T-mobile 3G Kecskemét külváros + iPhone 3GS

Az üzenetküldő programokat tekintve:

MSN/Live messenger : teljes csőd, a leghalványabb esély sincs a bejelentkezésre :cwy:
Google talk: azt hittem, hogy az egyszerűsége majd az első helyre teszi, tévedtem. Meglehetősen lassan jelentkezett be, de működik legalább. :happy:
SkyPE: viszonylag gyorsan bejelentkezik, persze hangot átvinni ilyen sávon esélytelen, pötyögni elég lehet… 😉

1 Trackback / Pingback

  1. Legyes

Comments are closed.