Multiméter fillérekért: Bside ZT102

Vagy egy közel 20 éves multiméterem, ami az utóbbi időben eléggé hülyéskedik már, plusz rettentő gyorsan megeszi a 9V-tos elemet. Nem tud frekvenciát mérni, a hőfok mérés is rettenetesen pontatlan és a váltókapcsolója is maga a megtestesült kontakthiba. A GearBest kupon akciózott $9-ért egy picike, automata méréshatáros multimétert, úgy gondoltam rápróbálok, a réginél rosszabb csak nem lehet.

A csomag tartalma:

  • Bside ZT102 automata méréshatáros, digitális multiméter
  • 1 pár mérőkábel
  • hőmérő szonda
  • hordozó táska
  • angol nyelvű használati utasítás

A 2db AAA-s elemet nem tartalmazza a doboz.

Gyors próba:

Azt kell mondjam, hogy meglepett. Arra számítottam, hogy totál hülyeségeket fog mutatni. Nyilván labor pontosságú műszerem nincs, amihez hasonlthatnám. Így a korábbi Mastech multiméterrel hasonlítottam össze: elővettem pár elemet, valamint – egyszer élünk alapon – bedugtam a 240V-os hálózatba is. Ez utóbbiban frekvenciát nem mertem vele mérni, már csak azért sem mert a füzetke szerint csak alacsony feszültség mellett használható. A „konyiban” 240.0V-ot mutatott, a régi multiméterem 237V-ot.

Kipróbáltam a hozzá adott hőmérő szondát is, pontosan mutatta a levegő hőmérsékletét és elég gyorsan is alkalmazkodott a változásokhoz a korábbi multimétereimhez képest.

Szerintem megérte az árát nagyon is.