Távoli asztal egy programablakra

A JAVA kliensprogram futtatása
A távoli gépen futó program helyi képe

Régóta irigykedem a Citrix rendszerekben használt alkalmazás-virtualizációs megoldásokra. Egy kis keresgélés közben rátaláltam egy kis programocskára, ami lehetővé teszi egy Windows Terminal Server és/vagy Windows XP távoli asztalon keresztül is:

Ehhez egy kis programot kell felmásolni a célgépre (seamlessrdp_server.zip ), a kliensgépen pedig vagy egy JAVA-s kliensre ( seamlessRDPClient.zip ) vagy egy paraméterezhető RDP kliensre van szükség ( Linux rdesktop). Bővebb leírás itt . Természetesen érdemes rá parancsikont készíteni (amibe sajnos bele van tárolva a jelszó jelen esetben). Linux alá itt található leírás.

Természetesen a képen szereplő jelszó nem az igazi :tongue:

Szépséghibák vannak benne, de működik. Ezt lehet kombinálni valami szép kis Windows XP terminal hack-el (amire vannak legális, Terminal Servertől jóval olcsóbb megoldások is) és máris futnak központilag Linux-on a Windows-os programok. További szépséghiba, hogy a bejelentkezés és profil betöltés ablaka ettől még megmarad teljes képernyős nézetben. Biztosan van erre szép M$ megoldás, vagy egyéb szép fizetős megoldás, de ezt sikerült találni. Megnéznék szívesen egy működő VMware View 4 és Citrix XenApp infrastruktúrát…