[....]"/> Xiaomi Philips Smart LED állítható színhőmérsékletű okosfényforrás – Legyes.hu

Xiaomi Philips Smart LED állítható színhőmérsékletű okosfényforrás

Régebben minden hagyományos, otthoni izzó melegfehér (sárgás) fényű volt. Viszont manapság az általunk bámult fényforrások inkább hidegfehér (kékes) színhőmérsékletűek. Tovább súlyosbítja a dolgot, hogy a kutatások szerint ha kékes fényt bámultunk, nehezebben tudunk majd elaludni. A szem kímélése érdekében természetesen már vehetünk a kívánalmainknak megfelelő LED fényforrást, de kevesebb fényerőt fog adni a sárgásabb fényű (érzetre), mint a kékes. Hogy ne kelljen kísérletezni, megoldást jelenthet a címben szereplő eszköz.  Az ára $10 alatt van jellemzően, szóval nem annyira horror és igen, valóban Philips márkájú, viszont működik a Xiaomi Mi Home alkalmazással (de csak a kínai szerverrel). Papírforma szerint 6.5W maximális teljesítményű, 450 lumen fényerejű, 3000 és 5700K közötti színhőmérséklet állítható be, E27-es foglalattal rendelkezik.

Beüzemelés:

 1. Kapcsoljuk le a lámpát
 2. Vegyük ki a korábbi fényforrást
 3. Tegyük be helyette ezt
 4. Kapcsoljuk fel 5x egymás után, várjunk az 5. után picit, és villogással jeleznie kell, hogy szenilis lett
 5. A Mi Home appban válasszuk a “China Mainland” (vagy a kínai karakteres) szervert és az angol nyelvet
 6. A szokásos párosítási-keresési folyamat segítségével adjuk hozzá a Mi Home-hoz

Működés:

A fényforrás a hagyományos villanykapcsoló kapcsolgatására nem felejti el az utolsó beállítást, de kell neki egy kis idő – ami simán lehet 1 perc is -, amíg visszatalál a WiFire. Természetesen úgy célszerű használni, hogy appból vezéreljük és a kapcsoló mindig fel van kapcsolva. Nekem az állítható színhőmérséklet miatt kellett, hogy ha éjszaka dolgozom, 50% melegfehér fényt világítson. Viszont egyéb esetben pedig 100% természetes fehéret. Az appon belül ha a fényforrás “körte” ikonjára bökünk, akkor ki- és bekapcsolhatjuk, ha a nevére, akkor egyéb beállításokat érhetünk el. A színhőmérséklet és fényerő szabályzás egyszerű: fel és le suhintással a fényerőt, balra és jobbra suhintással pedig a színhőmérsékletet állíthatjuk, majd a nekünk tetsző beállítást a kis szívecske ikonnal menthetjük el. Ha megszokásból elkövetjük azt a hibát, hogy a villanykapcsolóval kapcsoljuk le, akkor megjegyzi az utolsó állapotot és úgy kapcsol vissza, de a WiFi kapcsolat van, hogy nehezen áll helyre.

Vélemény:

Fényerőre kb. a 7.5-9W körüli Osram LED retrofit fényforrásokat hozza, márkán belül kb. azonos a 7W-tos Philipsekkel. Színhőmérsékletre a két véglet sokkal szembetűnőbb, mint a nem szabályozható fényforrásoknál. A melegfehér már szinte naracs, a hidegfehér pedig szinte már kék, szóval tág határok között lehet állítani. Természetesen ez nem RGB-s. Jól van árazva, alig drágább a buta Philipsnél.

pozitívumok:

 • jó ár
 • minőségi kivitelezés
 • Philips LED-ek
 • tág határok között állítható színhőmérséklet és a fényerő
 • megjegyzi az utolsó profilt

negatívumok:

 • a Mi Home csak kínai szerverrel találja meg (nekem nem sikerült egyik US szerverhez sem hozzáadnom)
 • a beüzemelési cetli teljesen kínai és a Google Fordító se sokat segít
 • gyakran előfordul, hogy nehezen talál vissza a WiFire (ami a csapnivaló, új Mikrotik firmware-ek miatt is lehet) – Igen, amiatt volt. Ubiquiti wifivel 2-4 másodperc alatt fent van a wifin, de nagyon maximum 10 másodperc alatt már beszélget is Kínával

Remélem, hogy a Xiaomi a Mi Home-ot a lehető leggyorsabban fejleszti a nem kínai vásárlók számára is. Nem bántam meg a vásárlást, de sajnálatos, hogy csak kínai belpiacos a termék.