Olcsó, egyszerű és rádiós távirányító Kodi -hoz

 Bizonyára sokan használnak Raspberry Pi-t arra, hogy kicsi, viszonylag olcsó médialejátszóként üzemeltessék (ha már másra úgy sem nagyon ideális, viszont megvették, mert a hype azt sugallta, hogy jó ötlet lesz). Persze az RPi médialejátszó nem annyira jó ötlet, hisz’ sokkal jobb áron kapunk robotos TV boxokat, amik sokkal jobban ellátják ezt a feladatot egy Kodival. De ha már megvan az RPi és a sallang is hozzá (ház, táp, SD kártya, extra hűtés, …), akkor a felhőtlen élmény eléréshéez szükség lehet egy távirányítóra. A Kodi kompatibilis távirányítók listája meglepően kicsi, a legtöbb ráadásul hatalmas, túlbonyolított, furcsán működő (pl. az „airmouse”-ok).

Mivel voltunk olyan buták, hogy nem egy robotos dobozt vettünk távirányítóval, kénytelenek vagyunk magunk megoldást keresni. Itt jött képbe a Dobe TP4, a GearBest kínálatából (SKU: 189037101). Igen, tudok olvasni: eredetileg PS4-hez való, de $8 kockázatot megért. 

A cucc rendkívül gyorsan – 1 hét – alatt megjött, normál, ingyen szállítással.

Bocsánat a szörnyű képért, rosszak voltak a fényviszonyok.

Igényes dobozban érkezett, elemek (2x AAA) nélkül. A távirányítóban külön hely van kialakítva az USB-s vevőnek, ami 2.4GHz-en működik, elméleti hatótávja 10m, én 6m-ről próbáltam, pontosan és elsőre működött. A leírása szerint 10 perc inaktivitás után készenléti állapotba helyezi magát, de ebből én semmit sem vettem észre.

A távirányító műanyag háza nem túl masszív, a felső gombok erősebb nyomásának hatására érezhetően hajlik kicsit.

Természetesen mivel PS4-hez való, a gombok nem teljesen úgy működnek, ahogy a felfestés sejteti, de így is kiválóan használható vele a Kodi:

A irány gombok és az OK gomb megfeleően működik, a „teljes képernyő” (legalsó gombsor, bal gomb) a „menü” funkciót, a „kör” (legalsó gombsor, jobb gomb) pedig a „vissza” funkciót valósítja meg. A többi gomb látszólag nem csinál semmit. De igazából ez a 7 gomb pont elegendő a Kodi működteéséhez.

Ára erősen változó, jelenleg $9, egy hete $8 volt. Szerintem annyit megér.